Известие

Collapse
No announcement yet.

Не се форсира...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не се форсира...

Проблема не е нов, и по-рано съм писал - не върви, направо се дави на бензин(аз я карам на газ, но проблема не е лошо да се отстрани). Значи логично си мислех, че е дебитомер, защото като го изключа - тръгвада работи съвсем нормално, само разхода е неясен (значи явно и дюзите не са). Но вече правя на 2 различни места диагностика(изключвам 1 диагностика, дето ми наговориха глупости...) и си излиза съвсем здрав дебитомера, никакви отклонения.Термодатчик също здрав. Последно ми казаха, че трябвало да ми замерят налягането на бензина...Свещите са нови, кабелите явно здрави(на газ никакви проблеми вече). Някакви идеи...?
    166, 2.4 JTD'00

Ламбда сонда
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Comment

Чел съм из форума, че се дига разхода, че не върви как трябва и т.н. от ламбда сонда, ама чак да гасне от нея... Мога ли да я изключа(има куплунг предполагам), и ще заработи ли ако е от нея?
      166, 2.4 JTD'00

Comment

Колега има няколко варианта свещи казваш не е от тях защото на газ е добре от дебитомера не е от температурен датчик и той добре остава TPS-а да се ебава и да не си познава компа положението на дросела. Ако могат на диагностиката да му обърнат внимание.
        Успех
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
          Ламбда сонда
          Не е много вероятно, защото при форсиране и ускорение данните от ламбда сондата се пренебрегват от Еку-то по принцип.

Като "гледам" най-вероятно е ниско налягане на захранващата система.
          Fiat Tipo - Series 6000 <<149C2.046>> + momo pack
          Alfa145 16V TS <<AR67601>> + momo pack, RossoCorsa

Comment

След ресет на компа проблема изчезва ли, поне временно?
            Mitsubishi Outlander
            Mitsubishi Space Star
            Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
              След ресет на компа проблема изчезва ли, поне временно?
              Не съм пробвал. Довечера ше откача акумулатора и сутринта ше видим...
              166, 2.4 JTD'00

Comment

Дръпнах жиците и се същото нищо. Нещо маш лив предвид?
                166, 2.4 JTD'00

Comment

Май трябва да идеш на диагностика при някой който наистина разбира от Алфи, просто няма логика на диагностиката да излиза че всичко е ОК и все пак да не работи като хората. Но щом все пак при откачане на дебитомера работата се оправя, мисля че все пак той се е скапал.
                  Иди при Бобо - дано хване проблема!
                  Mitsubishi Outlander
                  Mitsubishi Space Star
                  Daihatsu Terios

Comment

Working...
                  X